O-I introduceert Covet Classics in Nederland

O-I introduceert Covet Classics in Nederland

Nieuwe collectie glasverpakkingen voor het premium marktsegment

Schiedam - Owens-Illinois, Inc. (NYSE: OI), ‘s werelds grootste producent van glasverpakkingen, introduceert in Nederland Covet Classics™, een collectie luxueuze glasverpakkingen van cosmetisch flint glas. Deze collectie biedt zowel ambachtelijke distilleerders als multinationals nieuwe kansen om hun merkervaring en klantenbinding te versterken in de groeiende markt van ambachtelijke en premium sterke dranken.

Met O-I's Covet ClassicsTM kunnen (startende) distilleerders sneller met nieuwe producten het premium segment van de markt betreden. Zij kunnen de glasverpakkingen in kleinere volumes, zelfs tot op palletniveau, bestellen en hierdoor snel op vragen vanuit de markt inspelen.

"Met Covet Classics™ creëerden we een nieuwe collectie luxe glasverpakkingen die O-I’s marktpositie en expertise bij luxemerken aanwendt. Zo komen we tegemoet aan de unieke behoeften van deze groeiende niche in de markt,” zegt Robert Brouwer, Specialty Business Leader in Europa. "Dankzij onze wereldwijde competenties, uitgebreide marktkennis en expertise op het gebied van ontwerp en productie, kunnen we onze klanten glazen flessen aanbieden die de consument een ultieme ervaring bezorgen. Covet Classics™ stelt merken in staat een onvergetelijke eerste indruk te maken en een blijvende herinnering achter te laten.”

Nederland is het eerste land in Europa waar drie iconische flesontwerpen - Imperial, Grandeur en Forte – beschikbaar zijn. En dit dankzij een samenwerking met distributeur Catalonië Glasverpakkingen. “In samenwerking met O-I, bieden wij een totaalpakket voor de Covet ClassicsTM, waaronder een assortiment exclusieve en innovatieve sluitingen”, zegt Rob van Spaendonk, Directeur bij Catalonië Glasverpakkingen.

Sinds O-I’s succesvolle introductie op de Noord- en Latijns-Amerikaanse markt in 2013, werken vele ambachtelijke distilleerders en multinationals met de luxueuze uitstraling van Covet ClassicsTM om hun merk op de kaart te zetten.

FEW Spirits was hierbij één van de eerste en lanceerde hun succesvolle ambachtelijke bourbon en rogge whisky in de Grandeur fles. Het assortiment is intussen verder uitgebreid met small-batch barrel gin.  Het meest recente voorbeeld is Campari’s Wild Turkey. Een van de Covet ClassicsTM  ontwerpen, Imperial, werd speciaal gepersonaliseerd om het merkimago te versterken van de limited edition “Master’s Keep” in de markt voor high-end bourbon in de VS en Australië. 

"De ontwerpen van Covet ClassicsTM  benadrukken absoluut het beste dat glas te bieden heeft ", aldus Robert Brouwer. “De verscheidenheid en luxueuze uitstraling biedt onderscheidende, toegevoegde waarde aan een merkbeleving. Van de karakteristieke lijn van de fles, het gevoel van de fles in de hand tot hoe het product licht vangt. Covet ClassicsTM  beschouwt elke glasverpakking van een merk als een unieke kans om verlangen op te wekken en een ambachtelijke, ultieme merkervaring te creëren”.

 

#####

 

Over O-I Europa
Owens-Illinois, Inc. (NYSE: OI) is 's werelds grootste fabrikant van glasverpakkingen en partner van veel vooraanstaande drank-en voedingsmerken. Het bedrijf genereerde in 2015 $ 6,2 miljard aan netto-omzet. O-I telt 27.000 medewerkers in 80 fabrieken in 23 landen. Het hoofdkantoor bevindt zich in Perrysburg, Ohio (Verenigde Staten). O-I biedt veilige, duurzame, natuurlijke, opvallende en merkenbouwende oplossingen voor glasverpakkingen aan een groeiende wereldwijde markt. Ga voor meer informatie naar o‑i.com.

Over Catalonië Glasverpakkingen
Al meer dan 100 delen wij onze passie voor glas. Catalonië Glasverpakkingen biedt slimme oplossingen die het verschil maken. Een glasverpakking is het visitekaartje van het product. Catalonië Glasverpakkingen biedt een grote verscheidenheid aan glasverpakkingen, ook speciaal gepersonaliseerde glazen flessen en potten. Hierbij staan persoonlijk contact en flexibiliteit centraal, resulterend in een snel, open en eerlijk advies. Ga voor meer informatie naar www.catalonieglas.nl

Contacteer ons
Ilse Derijck Communication Consultant, Outsource Communications
Ilse Derijck Communication Consultant, Outsource Communications
Over O-I

Bij O-I Glass, Inc. (NYSE: OI) houden wij van glas, en we zijn er trots op dat we meer glas maken dan welke andere producent van glazen flessen en potten ter wereld dan ook. We tillen producten naar een hoger niveau door een duurzame verpakking te creëren die emoties oproept, merken in iconen te transformeren, en dagelijks boven onszelf uit te stijgen om zinvolle, magische momenten te creëren. We helpen voedings- en drankmerken zichzelf uit te drukken zodat ze een emotionele band met hun consumenten kunnen opbouwen. Ons wereldwijde hoofdkantoor bevindt zich in Perrysburg, Ohio (Verenigde Staten) en ons team van meer dan 27.500 medewerkers, werkzaam in 78 fabrieken verspreid over 23 landen, heeft in 2019 een omzet behaald van $6.7 miljard. We streven ernaar iets te maken ‘what matters’, om stap voor stap de wereld gezonder en mooier te maken. Ga voor meer informatie naar o-i.com.